Kvalitní tuk je základ vaření

Umíte si představit, že byste smažili bez tuku? Ačkoliv je to díky modernímu nádobí možné, není to zkrátka ono. Aby byl pokrm kvalitně usmažen, je nutné jej pořádně nasytit tukem. Pokud však víte, jaké neblahé účinky má na lidský organismus právě smažení, určitě chcete takto upravovat pokrmy co nejzdravěji. Co kdybyste si pořídili rostlinné oleje, které nejsou natolik zdraví škodlivé? Kvalitní tuky totiž mají teplotu přepalování mnohem výše, než klasické tuky z obchodu. Myslete proto na kvalitu a dejte si při výběru těchto surovin záležet. Ačkoliv bude cena kvalitních produktů vyšší, můžete očekávat, že výsledky vaření budou také jiné.

Výběr z mnoha druhů potěší

Již nežijeme v době, kdy byl k dispozici jen jeden typ tuku a ostatní byly takřka nedostupné. V současné době můžete vybírat z obrovského množství různých typů. Zaujmout by vás měl kvalitní řepkový, ale překvapit dokáže kokosový, olivový anebo třeba palmový. Pakliže si dáte při výběru záležet, nebudete muset řešit problémy s následným přepalováním anebo dalšími neduhy.

Kvalitní tuk je základ vaření
5 (100%)1
diaskor-336x280.jpg